Večerní škola koučinku

Program pro každého, kdo se chce rozvíjet a učit novým dovednostem.

Nevadí, že musíte přes den pracovat nebo máte jiné (třeba rodičovské) povinnosti. Myslíte si, že na osobní rozvoj vám zbývá málo času i peněz? Večerní škola koučinku je tu pro vás.

Koučování se věnuji téměř čtvrt století. A když jsem přemýšlel, co by mne bavilo dělat další čtvrtstoletí a v čem jsem zároveň opravdu dobrý, uvědomil jsem si, že mne nejvíce baví provázet zájemce o koučink základy koučování. Zároveň považuji za své poslání šířit myšlenky koučinku a dostat je k co nejvíce lidem. To vše mi umožňuje právě Večerní škola koučinku.

Co se v kurzu naučíte a co získáte

Večerní škola koučinku vychází z geniálně propracovaných a přitom jednoduchých principů Timothy Gallweye a Johna Whitmora. Záměrem programu je poskytnout základní přehled v oboru tak, aby se absolventi mohli dále samostatně rozvíjet, případně pokračovat v nadstavbových programech. Další možností je pokračovat ve studiu v akreditovaném programu dle standardů ICF (Mezinárodní federace koučů).

První tři moduly jsou věnovány základům koučinku se zaměřením na sebekoučování. Další tři moduly se věnují práci s klientem. Dva nadstavbové moduly jsou věnovány koučovacím nástrojům, základům týmového koučinku, koučovacímu přístupu, shrnutí know-how a sdílení zkušeností a poradenství.

Sebekoučování

  1. Kde se vzal koučink, co umí, co neumí a jak funguje, tři základní oblasti využití.
  2. Základy sebekoučování s využitím principů Inner Game, dle Timothy Gallweye.
  3. Snadnější řešení problémů, plánování projektů a rozhodování s využitím koučovacích otázek v modelu GROW dle Johna Whitmora.

Práce s klientem

  1. Koučink jako proces, vedení koučovacího rozhovoru – stanovování cílů (G).
  2. Zpětná vazba v koučinku, vedení koučovacího rozhovoru – popis výchozí situace (R).
  3. Navazování vztahu (Rapport), vedení koučovacího rozhovoru – tvorba možností a akční plánování (O, W), hodnocení sezení.

Nadstavba

  1. Koučovací nástroje, základy týmového koučinku,  Potential Scan a Team Compass, online nástroje pro podporu individuálního a týmového koučování.
  2. Koučovací přístup, shrnutí programu, rozbor zkušeností účastníků, náměty k dalšímu rozvoji, závěrečná zkouška.
Večerní škola koučinku

Metody, které si v kurzu osvojíte, můžete s úspěchem využít pro svůj vlastní rozvoj a pro učení se novým dovednostem, můžete je také nekomerčně využívat pro základní pomoc druhým.

Účastníci, kteří poctivě absolvují celý cyklus, včetně domácí přípravy a procvičování, budou velmi kvalitně připraveni k pokračování v jakémkoli akreditovaném koučovacím výcviku, jako je např. ICF a MŠMT akreditovaná škola pro kouče. Koučink Centrum uznává program Večerní školy koučinku jako absolvování prvního třídenního modulu výcviku Akreditovaný profesionální kouč.

Cena

  • 9.600,- Kč/os
  • Při platbě celého programu předem 8.640,- Kč/os

V ceně je kniha KOUČOVÁNÍ od Johna Whitmora.

Pokud si nejste jisti jestli je tento program pro Vás, zaregistrujte se na variantu „Zkusím nezávazně první modul“. Celý kurz zaplatíte až v případě, že se rozhodnete pokračovat ve studiu. Cena prvního modulu je v tomto případě 600,- Kč/os a když se rozhodnete, že budete pokračovat tak Vám bude odečtena od celkové ceny. Doplatíte tedy 9.000,- Kč/os.

Ve výjimečných případech se můžeme domluvit na dvou platbách.

Pokud jste v tíživé finanční situaci, ale máte o kurz zájem, napište mi na email. Určitě něco vymyslíme:-).

Kurz je akreditován MŠMT ČR v systému DVPP a lze jej hradit z šablon.

Pokud hledáte nápad na dárek, napište mi a vytvořím Vám Dárkový poukaz na míru. Můžete svým blízkým zaplatit účast na libovolném počtu modulů, nebo celý kurz.

Organizace

Program využívá kombinaci společného on-line setkávání s individuální přípravou a praxí ve skupinkách mezi jednotlivými moduly. Program je rozložen do osmi večerních on-line setkání (19:00-22:00) s rozestupy cca 1-2 týdny v celkovém rozsahu 24 hodin.

Jednotlivé moduly na sebe navazují, takže je nelze přeskakovat. Každý účastník má možnost zopakovat si kterýkoli modul v dalším běhu zdarma (omezeno aktuální kapacitou skupiny). Rovněž si takto může nahradit zameškaný modul.

Aktuální termíny podzimního běhu 2024

9.9., 16.9., 23.9., 30.9., 14.10., 28.10., 11.11. a 18.11.2024

Registrace

Ohlasy účastníků

Večerní škola koučinku ON-LINE mi dala vše, co jsem pro svou práci talentové konzultantky potřebovala doplnit ke svému stávajícímu vzdělání. Chyběl mi teoretický základ, východiska a základní principy koučinku, pochopení jeho podstaty i kořenů, z nichž se zrodil. Postrádala jsem také znalosti, jak vést efektivně čistý koučovací rozhovor a jak klást otevřené otázky, které klienta dokonale nasměrují k vyřešení nějakého tématu, neboť, jak je známo – všechny odpovědi na otázky máme sami v sobě.

Jsem velmi šťastná, že jsem si vybrala právě Večerní školu koučinku Michala Ondráčka, která splnila všechny mé požadavky nad očekávání skvěle. Po absolvování několikaměsíčního kurzu jsem získala nejen chybějící výchozí poznatky, ale naučila se také ovládat vedení strukturovaného koučovacího rozhovoru podle modelu GROW a pronikla do základů metody Inner Game a využití obojího v praxi. Díky nácvikům koučovacích rozhovorů, vybavena spoustou technik a doplňujících nástrojů, jsem získala nejen jistotu v tom, jak pracovat s klientem a spolehlivě ho navést, ale v mnoha ohledech pomohla i sama sobě s vlastními tématy. Setkala jsem se s mnoha inspirativními lidmi, kteří po dobu VŠK byli mými spolužáky a s nimiž jsme si vše společně trénovali. Velmi děkuji Michalovi za veškeré užitečné zdroje a předané know-how, které sám čerpal přímo od zakladatelů moderního koučinku, ale také za jeho skromnost a vždy vstřícný přístup, který se ani nedá ocenit slovy – to se prostě musí zažít. Velice si toho vážím a pokud váháte, doporučuji jednoznačně vsadit na tuto kartu. Nečekají Vás žádné sliby, ale poctivá a hluboká práce na Vás samotných i Vašich dovednostech v rámci koučinku.“

Ing. Kateřina Kučová, manažerka podpory podnikání a konzultantka talentů Ostrava

„Hodně jsem zvažovala, zda večerní on-line kurz budu zvládat dohromady s péčí o miminko. Ukázalo se, že „jít do toho“ bylo skvělé rozhodnutí. Hodně jsem se díky kurzu posunula jak v koučovacích dovednostech, tak v oblasti seberozvoje, kde jsem měla příležitost pracovat na vlastních tématech. Oceňovala jsem naprosto profesionální a zároveň lidský přístup Michala Ondráčka, a také si hodně užila čas se spolužáky při nácvikovém koučinku. Děkuji za tuto skvělou příležitost a zkušenost.“

Tereza M., personalistka

„On-line kurz Večerní školy koučinku byl pro mě inspirací a motivací do mého dalšího rozvoje. Díky němu jsem si mohl vyzkoušet několik koučovacích nástrojů v akci přímo s dalšími účastníky kurzu. Michal svým výborným přístupem dokázal vytvořit ideální prostředí pro zlepšení jak celé skupiny, tak i jednotlivců. Kurz bych doporučil všem manažerům, trenérům, učitelům a lektorům. Ukáže Vám nový pohled na rozvoj lidí okolo Vás.“

Marek Maňas, fotbalový trenér, FK Mladá Boleslav

„On-line škola koučinku pro mne byla velmi inspirativní. Pokud mohu být konkrétní, tak jsem uvítala pestrou skupinku lidí, kterou bych jinak vůbec nepotkala, otevřenost a přímost vedení. Využívám mnohé techniky, např. číselnou škálu hodnocení pocitů u svých pacientů, GROW model a hlavně podstatu „kritické proměnné“. Pro mne je to způsob, jak pacienta naprosto uvolnit a tím mu umožnit soustředění na podstatné životní události. Sama pro sebe se stále učím „pracovat s pauzou“ a nechávat prostor podřízeným.“

MUDr. Ilona Ludvíková